Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 17 Ιουλίου, εργαστήριο τουριστικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος από την Αναπτυξιακή Ροδόπης, στο πλαίσιο υλοποίησης του διακρατικού σχεδίου συνεργασίας «LOCAL TOUR» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014–2020 LEADER.
Με τίτλο «Τοπικά. Αυθεντικά. Τίμια: Προορισμοί με Γεύση και Ιστορία», το εργαστήριο είχε στόχο την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού τοπικού προϊόντος ως μέσου ενίσχυσης του γαστρονομικού τουρισμού και της τοπικής ταυτότητας.
Κατά την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν ομιλίες αφιερωμένες στη γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής, το τίμιο προϊόν, την τοπική παραγωγή και την τουριστική προβολή.
Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης κ. Θεόδωρος Σαββάκης, τόνισε τη σημασία της ανάδειξης και προβολής των ποιοτικών τοπικών προϊόντων, καθώς αυτά αποτελούν σημαντικό πυλώνα για την τοπική οικονομία και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.