Επιστημονική αριστεία και καινοτομία σε τρόφιμα και ζωοτροφές. Το έργο MARMADE αξιοποιεί βιομάζα για την ανάπτυξη καινοτόμων συστατικών
Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φτάσει τα 9,8 δισεκατομμύρια έως το 2050, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά τη ζήτηση για τρόφιμα. Αυτό μεταφράζεται σε τεράστιες προκλήσεις για τα συστήματα εφοδιασμού, καθώς οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής δεν είναι περιβαλλοντικά βιώσιμες καθώς προκαλούν μεγάλες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, υποβαθμίζουν το έδαφος και έχουν υψηλές απαιτήσεις σε νερό. Το MARMADE είναι ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο με στόχο την ανάπτυξη περιβαλλοντικά βιώσιμων, υψηλής αξίας συστατικών για τρόφιμα και ζωοτροφές μέσω της αξιοποίησης θαλάσσιας βιομάζας. […]
